dimarts, 31 de juliol del 2007

Festagrama - Setmana del 31/07/07

Iniciem la setmana del 31/07/07 amb un nou festagrama. En aquesta ocasió, haureu de descobrir-hi 8 noms d'animals a partir dels quals es preparen els típics àpats de Festa Major.

Recordem que la mecànica del concurs consisteix en descobrir els mots amagats a partir de la grafia i de la fonètica dels mots del text. Així, la setmana passada podíem trobar escalf on ballin, és a dir, el carrer de la font, encara que la t no apareixia per enlloc (però com que no es pronuncia no és necessària).

Com sempre haureu d'enviar les vostres respostes a eldiadelgos[arroba]gmail.com i tingueu en compte que podeu participar-hi encara que no descobriu totes les paraules amagades.



Recordo bé la feinada del meu avi, faixaire, en apropar-se la festa major, però, de fet, era l’àvia qui més em captivava. D’ella no oblido les desproporcionades hores invertides en una cuina de fireta tot preparant un feix de menjar que esconillaria a qualsevol xef modern.

Durant el dinar m’agradava espiar la seva cara; observar-li un punt de tristesa en veure com el nét més granat, amb un cap ondulós per ser un buidaampolles treballós, es mirava el mànec de la forquilla sense gosar clavar-la al plat; o detectar com s’engallia i s’enrojolava de satisfacció quan la resta de comensals li fèiem la gara-gara. Eren uns molt bons dies de família.

Esperem, novament, les vostres respostes! Molta sort a tothom!